Eppu
Eppu ovensuussa 19.9.2000 - 30.8.2014
Muistokirjoitus

Karva: puolikarkea
Väri: tricolor
Mitat: 29 cm / 7,0 kg
Polvitarkastus: OK -02
Silmätarkastus: OK -02, -04, -06, -09, -10
PLL-geenitesti: terve
Kasvattaja: Mari Lahti

Eppu Koiranetissä


Eppu oli ensimmäinen oma koiramme ja niin suuri persoona, etteivät sanat meinaa riittää kertomaan. Eppu oli sähikäinen, nopea- ja ketteräliikkeinen, hyvin innokas leluilla leikkijä koko elinikänsä. Eppu oli aina valmiina touhuamaan ja reissaamaan, mutta osasi myös rauhoittua. Eppu ymmärsi suuren joukon sanojen merkityksiä, omasi reilusti saalistusviettiä ja oli olemukseltaan hyvin ilmeikäs ja tarkkaavainen. Nopeiden hoksottimiensa ja aktiivisuutensa johdosta Eppu oli mitä mahtavin harrastuskumppani. Toki Eppu osasi terrierimäiseen tapaan olla välillä turhankin itsenäinen ja itsepäinen :).

Epun erityissuosikkipuuhia olivat mm. tyttökoirien treffailu, anoppilan kissan jahtaaminen, kivien pyöritys ja kaikista tärkeimpänä leikkiminen erityisesti heitto- ja piilotusleikit. Epun aamut alkoivat yleensä lelujen piilottamisella petivaatteisiin ja piilotusleikkien bravuurina on itsenäinen piilotus, jota Eppu harrasti, jos kukaan ei ymmärränyt häntä siinä auttaa. Epun taitoihin kuului myös kärsivällinen poseeraaminen valokuvia otettaessa. Eppu oli herrasmies narttujen suhteen, mistä johtuen Eppu sai kaverikseen myös useamman sellaisen nartun, joka ei uroksien kanssa yleensä kaveeranut. Vieraisiin ihmisiin Eppu suhtautui pidättyväisesti, mutta tutuista villiintyi hurjaan pepun puskemiseen ja intopöhinään. Yksi Epun hienoimpia ansioita oli energisen ja hepulimaisen asenteen ihastuttamana aikaansaadut uudet russelifanit :).

Epun kanssa harrastettiin monenlaisia koiraharrastusmuotoja. Vuosien saatossa treenasimme niin agilityä, tokoa, rauniokoiraetsintää, verijäljestystä, koiranetsintää, näyttelyesiintymistä kuin keinoluolailua. Yhteiseksi suosikkiharrastukseksi kohosi agility ja siinä kisasimme 3-luokkaan asti. Se ylpeyttä ja innokkuutta huokuva ilme, joka Epun silmistä agilityradan maalissa loisti, on jotakin, joka sai meidän yhä uudelleen palaamaan kisakentille. Epussa olisi ollut ainesta vaikka kuinka pitkälle asti, jos ohjaajan taidot sen olisivat mahdollistaneet. Näyttelyistä Epun paras saavutus oli arvosana erinomainen ja varaserti.

Eppu tuli isäksi ensi kerran vasta yli 10-vuotiaana. Epulla on kolme pentuetta, 11 jälkeläistä, joista yksi on valioitunut agilitystä.

Eppu tunnettiin myös nimillä Ebe, Epuli-Hepuli, Poika, Huiskuri, Jätkä, Pallonokkarusseli, Ebedictus ensimmäinen ja Master of the Universe.
Eppu 12-vuotiaana

Sukupuu

Maxi Heikki Milton
Pamela
Nelly Mustafa
Rosa-Felicia
Mona Brecks Worcester Sayner's Windsor at Brecks
Lily of Brecks
Aurora Nr 1 Copain
Ghostbuster's Nr 83