Inka
Inkan nassu FI AVA-H, EE, LV, LT & BALT VMVA
Kairojen Briina

Syntymäaika: 3.7.2006
Karva: kevyesti puolikarkea
Väri: valko-ruskea
Mitat: 29 cm / 7,5 kg
Polvitarkastus: OK -08, -12
Silmätarkastus: OK -08, -09, -10, -12, -14
PLL-geenitesti: terve suvun pohjalta
(isä ja emän vanhemmat terveeksi testattuja)
Kasvattaja: Sari Hannula, Kennel Kairojen
Pentueet: A-pentue, B-pentue & D-pentue

Inka Koiranetissä


Inka on perheemme sydänkäpynen, joka aikoinaan saapui pitkän haaveilun ja pohdinnan jälkeen Epun koirakaveriksi. Eppu ja Inka olivatkin parhaat kaverit koko yhteiselonsa ajan. Inka on iloinen ja ystävällinen pusuttelijarusseli, joka innostuessaan heiluttaa niin häntäänsä kuin peppuaankin vimmatusti puolelta toiselle. Inka on innokas harrastamaan niin agilityä, vieheen perässä juoksemista, tokoa kuin jäljestystäkin. Inka pitää vesikuplien puhaltelusta rantaveteen, koittaa salaa sieniretkillä rouskutella suppilovahveroita ja mussuttelee vadelmia suoraan puskista. Mielipuuhiin kuuluu myös auringon palvonta ja hiirenkolojen kaivaminen.

Kesäisin Inkan harrastuksiin kuuluu myös vesipelastustehtävät ja näin ollen laiturin nokassa on tarkkailtava tiiviisti jokaista veteen uskaltautunutta. Inka itsekin on hyvin innokas uimari, muttei turhanpäiten, vaan silloin kun vedestä pitää noutaa sinne heitetty vesilelu. Tähän leikkiin Inka ei kyllästy, vaan jaksaisi sitä loputtomiin. Inka ei ole turhan hienohelma ulkona liikkuessaan, vaan loikkii iloisesti lätäköiden läpi. Kotona sen sijaan paras paikka lepäilyyn valitaan prinsessakriteerein. Inkan paikka on se, joka sijaitsee mahdollisimman korkealla ja on mahdollisimman pehmeäalustainen.

Inka aina ollut hyvin helppo ja kuuliainen russeli. Ainoastaan silloin kun metsästysvietti iskee päälle Inkan korvat tuntuvat katoavan ja turbobuusterinappula painuu pohjaa. Aina silloin tällöin metsälenkeillä intiaanimme saa vainun ja katoaa jälkien perässä metsän uumeniin joksikin aikaa. Tämä samanlainen kiihko tulee esiin Inkan silmistä myös vieheen perässä juostessa ja agilityssä. Inka on aivan pikkuisesta asti ollut Epun seuraneitinä mukana agilitytapahtumissa ja palanut halusta päästä radalle Epun mukaan. Mitä Eppu edellä, niin sitä Inka takuuvarmasti on aina halunnut tehdä perässä ja tuplainnolla.

Agilityn 3-luokkaan nousimme syksyllä 2010. Inkalla on kasassa kaksi hyppysertiä ja viimeistä metsästetään valiotitteliä varten. Agilityn SM-kisoihin osallistuimme joukkuekisassa vuonna 2014. Inka on kisannut myös luotto-ohjaaja Liisa Bergin kanssa ja niin loistavasti, että vuonna 2015 tarvittavat tulokset SM-yksilökisaoikeutta varten. Karsintakisassa pari teki puhtaan tuloksen ja finaalissa loppusijoitus oli aivan upeasti 42/241. Mahtisuoritus senkin puolesta, että muutama viikko myöhemmin Inka täytti jo 9 vuotta.

Näyttelyistä Inkalla on monia luokkasijoituksia ja kaksi varasertiä. Inkalla on ollut kolme pentuetta, joissa yhteensä 19 pentua. Monet hienot Inkan taidot näyttävät periytyneet myös näille reippaille jälkeläisille esim. vesikuplien puhaltelu, naaman lussutus ja makoilu kerat ojossa taivasta kohden. Inkan jälkeläisissä on yksi muotovalio (Pyry, Maiaran Adrianus) ja hyvin monta agilityn harrastajaa. Agilityn 3-luokkaan ovat edenneet Sissi (Maiaran Aylen) ja Masi (Maiaran Amaranthus). Sissillä on kasassa kaksi hyppysertiä ja Masilla yksi agilityserti. Masi on ollut kaksi kertaa SM-kisoissa ja sieltä sijoitus SM-38. Agilityn 2-luokkaan on noussut Rico (Maiaran Beneath My Wings), jolla on myös mejätulos AVO1 kasassa. Kisakentillä 1-luokassa ovat startanneet Seppo (Maiaran Dragon Rider) ja Wili (Maiaran Dragon Spirit). Lisää tietoa Inkan pennuista löytyy pennut-sivulta.

Inka tunnetaan myös nimillä Inku, Inkula, Inkkari, Pumpelo ja Narkku.


Sukupuu

Beaconway Procycon Malung/Jr Meban AUS MVA Malung/Jr Napoleon
Malung/Jr Caramello
AUS MVA Beaconway Bronwyn AUS MVA Jayrae Jaffa
AUS MVA Malung/Jr Merrylegs
Töppötassun Esteri KANS, FIN, AUS, EST, RUS, LV & LTU MVA, BALTV-04-05 Myrmidon Jack Danzey AUS MVA Pretorium Just Kan Do
AUS MVA Myrmidon Jack Jedda
FIN MVA Tiny Tilda of Jack's Paradise W99 Beau the Matcho of Jack's Paradise
Trix